Kontakti

Vinkovačka ulica 6

32271 Rokovci

OIB: 47372067408

Tel./fax.: 032/225-400

 

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Website: www.andrijasevci.hr

Stanje u teretani

Trenutni broj korisnika u teretani: 0

Trenutni broj korisnika u sauni: 0

Nadolazeće rezervacije:

 

Puni kalendar rezervacija pogledajte ovdje.

Rekonstrukcija građevine (dogradnja) infrastrukturne namjene ul. S. Radića

ulica s radica

Rekonstrukcija i dogradnja zgrade „NK Frankopan“

nk frankopan projekt

STRATEGIJA RAZVOJA TURIZMA OPĆINE ANDRIJAŠEVCI 2017.-2022.

strategija razvoja turizma

Zadnje vijesti

U Općini Andrijaševci dana 20. rujna 2018. godine održano je se svečano potpisivanja Ugovora o darovanja zemljišta, na kojem se nalazilo bivše prognaničko naselje „Blaca“, odnosno zemljišta  koje se nalazi na k.č. br. 843 i 847/1, u k.o. Rokovci.

Spomenuti Ugovor potpisan je od strane Ministra državne imovine Gorana Marića i načelnika općine Andrijaševci Damira Dekanića.

Općina Andrijaševci je s ciljem izgradnje i razvoja navedenog prostora izradila Idejni projekt urbanističkog rješenja naselja Blaca.

Na k.č. br. 843, k.o. Rokovci gdje se nalazilo bivše prognanničko naselje Blaca, ukupne površine 125.901,00 m² namjerava se izgraditi stambeno naselje sa 152 stambena objekta-slobodnostojeće kuće i kuće u nizu (obiteljske kuće).

Navedena čestica nalazi se unutar građevinske zone naselja Rokovci i uz glavnu prometnicu Rokovci-Vinkovci. Prostor je smješten u zoni pogodnoj za izgradnju obiteljskih kuća za mlade obitelji, a na svega nekoliko kilometara udaljen je grad Vinkovci, koji omogućava sve pogodnosti blizine urbanog gradskog središta. Osim stambenog naselja na navedenoj čestici namjerava se izgraditi i poslovna zgrada s ugostiteljsko smještajnim prostorom koja bi bila smještena u središtu naselja, dječje igralište, prometnice, pješačke staze.

Općina u svrhu poticanja demografskog razvoja i održavanja pozitivnog demografskog trenda namjerava mladim obiteljima darovati zemljište za izgradnju stambenih objekata u novom stambenom naselju.

Na k.č. br. 847/1, k.o. Rokovci, ukupne površine 54.971,00 m² trebali bi se izgraditi sportski tereni na kojima bi se upražnjavale sportske i rekreativne aktivnosti.

U sklopu projekta namjerava se izgraditi: sportska dvorana, svlačionice uz otvorene sportske terene, malonogometno igralište, igralište za odbojku na pijesku, tenisko igralište, košarkaško igralište, teretana na otvorenom, nogometno igralište na travi, bazen.

Također se namjerava izgraditi energana i toplinska podstanica.

Ukupna procijenjena vrijednost navedenih čestica iznosi 1.586.000,00 kn. Projekt bi se u nekoliko faza trebao realizirati u nadolazećem razdoblju kroz detaljnu razradu te izradu dinamičkog plana aktivnosti kao i izradu plana financiranja cijelog projekta.

Ujedno je s Ministrom državne imovine, Goranom Marićem obavljen radni sastanak o već podnesenim zahtjevima za darovanje državne imovine koja se nalazi na području Općine Andrijaševci.

Disclaimer

Službene internet stranice Općine Andrijaševci.

Autorska prava polaže Općina Andrijaševci.

Radno vrijeme; Pon.-Pet., 07.00 - 15.00