Kontakti

Vinkovačka ulica 6

32271 Rokovci

OIB: 47372067408

Tel./fax.: 032/225-400

E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pristup informacijama

Stanje u teretani

Trenutni broj korisnika u teretani: 0

Trenutni broj korisnika u sauni: 0

 

Kalendar rezervacija pogledajte ovdje.

Rekonstrukcija građevine (dogradnja) infrastrukturne namjene ul. S. Radića

ulica s radica

Rekonstrukcija i dogradnja zgrade „NK Frankopan“

nk frankopan projekt

STRATEGIJA RAZVOJA TURIZMA OPĆINE ANDRIJAŠEVCI 2017.-2022.

strategija razvoja turizma

Zakonom o strateškim robnim zalihama( <> br.87/02.) utvrđeni su uvjeti za stvaranje, financiranje, uporabu i korištenje te obnavljanje strateških robnih zaliha,osiguravanje prostora za njihov smještaj i čuvanje,prava i dužnosti državnih i drugih tijela u upravljanju istim na razini Republike Hrvatske.

VRSTA ROBE   NAČIN OSIGURANJA
    U robi U novcu
1 2 3 4
I ŽITARICE I PRERAĐEVINE Pšenica, kukuruz Riža, tjestenina
II MESO I MESNE KONZERVE Goveđe meso,svinjsko meso, mesne konzerve, riblje konzerve  
III MLIJEKO I MLIJ. PRERAĐEVINE Mlijeko u prahu (50%) Mlijeko u prahu (50%), sir topljeni, sir polutvrdi, mlijeko trajno
IV MASNOĆE   Biljna mast,mast životinj. porijekla
V ZASLAĐIVAČI šećer med
VI SOL I ZAČINI vegeta Papar,mljevena paprika
VII KONZ.POVRĆE   x
VIII KAVA   x
IX JUHE KONCENTR.   x
X JAJA   x
XI OSTALO Cjelodnevni suhi obrok Dječja hrana i mliječna
XII NAFTNI DERIV. Eurodizel, diz. Gorivo DS-brod, BMB 95, BMB 98, GM-1, mazut  
XIII ANTIFRIZ   x
XIV GRAĐ.MATERIJAL   Bet, željezo rebrasto i glatko,cement
XV BIJELI LIM   x
XVI PROIZVODI OD PLASTIČ.MASA   Plastične folije,, plastične folije za vodovod, kanalizaciju i plinov.
XVII PAPIR I KARTON   Roto-papir, kartonska ljepenka
XVIII DUHAN. PROIZV.   cigarete
XIX AKUMULATORI   Akumulatori,elektrolit
XX VOZILA, PUMPE I AGREGATI Antiakcident, reanimobil,plovila, višenamjenske cisterne,agregati,potporne pumpe i za vodu,metlenice,naprtnjače  
XXI OPREMA I ROBA ZA OPSKRBU, SMJEŠTAJ I ZDRAV. ZBRINJ. Mob.bolnica, kontejneri, auto kamp prikolice, šatori, vreće za spavanje, i mrtvace,poljski ležaji (jastuci,jastučnice,deke,plahte- 50%)spremnici ta vodu,sanitarna oprema,oprema za zbrinj. Otpada, pokretne kuhinje (komplet za jelo i piće- 50%),plinska svjetiljka s bocom,akulampa,svijeće,šibice jastuci,jastučnice,deke, plahte,komplet za jelo i piće(50%) deterdženti za rublje i suđe,paste i četkice za zube,sapun,papirnate konfekcije, toalet papir, papirnati ručnici, higijenski ulošci,pelene-dječje, pelene za inkontinenciju.
XXII SRED. ZA .ASAN. Sredstva za DDD(50%) Sredstva za DDD(50%)

Strateške robne zalihe stvaraju se za osiguranje osnovne opskrbe cjelokupnog stanovništva u doba ratnog stanja ili neposredne ugroženosti neovisnosti,jedinsvenosti i opstojsnosti Republike Hrvatske, te u slučaju velikih prirodnih nepogoda i tehničko-tehnoloških katastrofa.

Robne zalihe čine osnovni poljoprivredni,prehrameni i neprehrambeni proizvodi koji su nužno potrebni za svoj život ljudi ,naftni derivati te materijali i sirovine potrebni za proizvodnju kao i drugi proizvodi potrebni za funkcijoniranje zajednice.

Stvaranje,obnavljanje, uporaba i korištenje robnih zaliha,te osiguravanje skladišnog prostora za smještaj i čuvanje robnih zaliha provodi

se na temelju Bilance strateških robnih zaliha kojom se određuje vrsta,naziv i količina robe i osnovni teritorijalni razmještaj istih.

 

Sklanjanje stanovništva i materijalnih dobara, u slučaju djelovanja prirodnih, tehničko-tehnoloških i ekoloških nesreća, te ratnih razaranja, vršit će se u pogodne objekte (poglavito podumski prostori,prostori u javnim objektima, školama, domovima, sportskim dvoranama i dr.) u neposrednoj blizini ugroženog područja i to:

 

-Po mjestu stanovanja kada će se cjelokupno stanovništvo sklanjati u najbliža i najpogodnija skloništa(skloništa za osnovne zaštite,kućna skloništa,podrume):

-po mjestu rada kada će se sklanjati djelatnici u tvornička skloništa osnovne zaštite i podrume , a u nedostatku istih, u najbliža javna skloništa;

-na javnom mjestu kada će se svo stanovništvo, koje se na znak uzbune tj,opasnosti, nađe van mjesta rada ili boravka,sklanjati u najliža javna skloništa i druga improvizirana skloništa na terenu (podzemni pješački prolazi).

 

Na području općine Andrijaševci je niz objekata za koje je moguće izvršiti i sklanjanje i zbrinjavanje stanovništva za slučaj potrebe uslijed djelovanja prirodnih, tehničko-tehnoloških i ekoloških nesreća,te ratna razaranja.

 

-osnovna škola(sa športskom dvoranom=

-vatrogasni dom

-poljoprivredna zadruga

-zgrada općine

-zdravstvena ambulanta

 

U uvjetima rata i elementarnih nesreća,mogućnosti za izbijanje i širenje raznih zaraznih bolesti,bile bi naročito izražene.

 

Zavod za javno zdravstvo,sa centrom u Vinkovcimai ispostavama u Vukovaru i Županji, bi preko svojih ustanova (bolnica, domova zdravlja i ambulanti-na općinskoj razini) organizirao i provodio mjere zaštite i zbrinjavanja ugroženih i stradalih:

 

-ukazivanja prve medicinske pomoći

-zbrinjavanja teže stradalih i njihovog transportiranja sa mjesta nesreće u specijalizirane zdravstvene ustanove

-izvlačenja stradalih iz okruženja koje je prouzročilo stradavanje

-sanacije terena i epidemiološke zaštite

-organiziranja zdravstvenih stanica na terenu(dežurni timovi)

Disclaimer

Službene internet stranice Općine Andrijaševci.

Autorska prava polaže Općina Andrijaševci.

Radno vrijeme; Pon.-Pet., 07.00 - 15.00